Kulturspot

november, 2023

Caféens menukort

Sodavand

Pepsi: 23,-
Pepsi Max: 23,-

Naturfrisk økologisk sodavand

Hyldebrus: 23,-
Hindbærbrus: 23,-
Appelsinbrus: 23,-
Lemonbrus: 23,-
Naturfrisk økologisk Indian Tonic: 23,-
Naturfrisk økologisk Ginger Beer: 23,-

Øl

Flaske øl fra Ørbæk Bryggeri

IPA Fri – alkoholfri økologisk bryg: 35,-
Fynsk Fri – alkoholfri økologisk bryg: 35,-

Økologisk fadøl fra Ørbæk Bryggeri

Classic: 45,-
Ørbækker Pilsner: 45,-
Fynsk Forår: 55,-
Brown Ale: 55,-
Colonial IPA: 55,-

Drinks

Vodka & Ginger – Craft Cocktail Nyborg Destilleri: 50,-
Rum & Strawberry – Craft Cocktail Nyborg Destilleri: 50,-
Gin & Mango – Craft Cocktail Nyborg Destilleri: 50,-

I baren har vi også rom, vodka og gin, så spørg personalet i baren, hvis der er en drink du ønsker, og som kan laves med vores øvrige sortiment: 50,-/75,-

Vin

Købes som enkelt glas eller hel flaske

Hvidvin Il Sole Orizon – Grillo: 45,-/190,-
Rosé Angelo Rosato Pugli: 45,-/190,-
Rødvin Il Sole Orizon – Syrah: 45,-/190,-
Kaffe og te ad libitum: 30,-

Snacks

Kims Snack Chips Original eller Havsalt: 15,-
Pringles Original eller Sour Cream & Onion: 20,-
Peanuts: 20,-
Saltede Mandler: 20,-

Marabou Mælkechokolade: 20,-
Marabou Schweizernød Chokolade: 20,-
Chokolade og Lakrids kugler fra Panda: 20,-

Slikpose: 20,-

Naturfrisk økologisk Juice

Solbær: 26,-
Rabarber: 26,-
Blodappelsin: 26,-
Passion Orange: 26,-

Naturfrisk danskvand

Alm. danskvand: 20,-
Økologisk danskvand med citrus: 20,-
Kildevand: 20,-

september, 2023

Et skridt tættere på Kulturloftet: Nordea-fonden tildeler Bastionens kulturværksteder 1 million kroner

Bastionens drøm om at nytænke kulturværksteder og styrke den kreative kultur i Nyborg er et skridt tættere på at blive til en realitet. Tirsdag modtog Bastionen nemlig tilsagn fra Nordea-fonden på 1 million kroner, som skal gå til aktiviteter og materialer til kulturværkstedet.

For otte år siden skulle bygningen fra 1897 omdannes til kulturhus, og allerede dengang ønskede borgerne sig kreative værksteder, men i den første renovering strakte midlerne sig ikke til det. For fire år siden gik arbejdet i gang med at sikre bygningens bevarelse og udnyttelse af de øverste hoteletager til kulturværksted.

Siden har Bastionen arbejdet på at gøre drømmen om Kulturloftet til virkelighed, og nu kan arbejdet med aktiviteterne langt om længe gå i gang – takket være Nordea-fonden.

– ”Nu kan de mange aktører der har meldt sig på banen endelig komme i gang med at udvikle præcist hvilke aktiviteter der skal foregå, hvordan de rummer endnu flere målgrupper, organisering og alt det andet praktik der skal til” fortæller kulturhusleder Tue Fabricius.
Nordea-fonden tildeler netop Bastionens projekt med kulturværksteder de 1 million kroner, fordi Bastionen i endnu højere grad kan byde lokale såvel som nye besøgende indenfor i fælleskabet og det glæder formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Sonja Marie Jensen

– ”Tilsagnet fra Nordea-fonden giver mulighed for en helt ny type aktiviteter i Nyborg. Provinsbyer på vores størrelse må normalt se langt efter værkstedsfaciliteter som kulturloftet – det er ganske enkelt fantastisk at vores ønsker og drømme om kunstneriske aktiviteter for børn, unge og voksne går i opfyldelse,” fortæller hun og tilføjer:
– ”Det er et samlet Kultur- og Fritidsudvalg der spændt har fuldt med i arbejdet de sidste fire år og som bakker op omkring projektet. Når man bygger i kommuner, går det hele nogen gange op i mursten og brandingeniører, men med den flotte bevilling fra Nordea-fonden, så er det nu sikret at Kulturloftet kommer til at syde og boble af aktiviteter, initiativ og kreativitet.”
Nordea-fondens tilsagn kommer også på baggrund af Bastionens samarbejde med SAJL (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) og det kulturværkstederne kan tilbyde i forhold til samfundsdagsordenerne i dag.

– ”Det er spændende, hvordan et projekt som kulturværkstederne på Bastionen kan være med til at gøre en forskel for nogle af de vigtige samfundsdagsordner i dag. Dels er serviceringen af værkstederne tænkt ind i en ramme sammen med SAJL, og dels bliver der plads til at man kan være kreativ uden at der står en pædagog eller en klog voksen og bestemmer. Samtidigt kan vi nu komme til at planlægge, hvordan der kan organiseres billedskole og workshops med de partnere, der gerne vil være med,” fortæller Tue Fabricius.
Bastionens vision for Kulturloftet er at skabe et moderne vekslende kulturværksted og gøre det organisk, så det kan vokse med de trends, der kommer i fremtiden.

Nu arbejder vi videre på at sikre midler til ombygning af lokaler og renovering af bygningen udenoms arealer.

september, 2023

Hjælp os med at udvikle Bastionen

På Bastionen brygger vi på store sager og nye tiltag, som vi håber og tror vil skabe værdi for DIG, der bor i Nyborg Kommune

For at gøre det, har vi brug for DIN hjælp til at skære kagen rigtigt, prioritere vores indsats og udvikle stedet bedst muligt. Vi har med andre ord brug at vide mere om DIG!

Vi har derfor lavet en spørgeundersøgelse, som skal gøre os klogere på Bastionens rolle i dag og i fremtiden for at være relevant for netop DIG – men det kræver DIN hjælp.

Vi håber, du vil bruge 8-10 minutter på at dele DIN oplevelse og DINE meninger med os ved at besvare dette spørgeskema.
Din besvarelse er selvfølgelig helt anonymt. Til gengæld vil den gøre en stor forskel for vores videre arbejde.

Kopier linket til undersøgelsen her: https://da.surveymonkey.com/r/bastionen

På forhånd tak for din hjælp!

Bastionen

Der findes ikke flere indlæg
november, 2023

Caféens menukort

september, 2023

Et skridt tættere på Kulturloftet: Nordea-fonden tildeler Bastionens kulturværksteder 1 million kroner

september, 2023

Hjælp os med at udvikle Bastionen

juli, 2023

Kanosejlads på Voldgraven

Der findes ikke flere indlæg

Tilmeld dig

nyhedsbrevet