Bastionen

Siden 1897 har Nyborg haft en mageløs teaterbygning. Byens borgerforening manglede et sted at forsamles og rejste penge til at få tegnet og bygget ”Industrihotellet”.

Om huset

Siden 1897 har Nyborg haft en mageløs teaterbygning.

Siden 1897 har Nyborg haft en mageløs teaterbygning. Byens borgerforening manglede et sted at forsamles og rejste penge til at få tegnet og bygget ”Industrihotellet”.

Industrihotellet også kaldet Borgerforeningens Hus, Nyborg Teater eller bare ”Industrien”, kom også til at rumme en teatersal, så den gamle byrådssal ikke længere skulle være et teaterrum. I generation efter generation har den rummet aktiviteter og fællesskab for både små og store bysbørn.

Bygningen har dog skullet så frygteligt meget igennem, en brand, brugt som hovedsæde af besættelsesmagten under 2. verdenskrig og ramponeret deraf, genopbygning, endnu en brand, omdannelse til jazzklub og diskotek, stor renovering i 2006 for siden at blive overhændet til Nyborg Kommune i november 2014. Fra 2015 begyndte omdannelsen til kulturhuset BASTIONEN, og indvielsen fandt sted d. 16. juni 2017.

Bygningen er i høj grad Borger- og Haandværker-foreningens hus, de originale materialer er valgt med omhu, begejstringen lyser ud af byggestilens mange smukke buer, søjler, mosaikker og udskæringer. Under ombygningen til Bastionen har vi prøvet på at genskabe den originale symmetri i bygningen og fremhæve mange af de originale detaljer, som måske er blevet glemt i de sidste årtier.

Bastionen har i dag mere end 45.000 gæster årligt. Her er mere end 180 åbne kulturarrangementer og over 1000 lokaleudlån

TEKNIKINFORMATION

tEKNIKINFO

Materiale

TECH SPECS 11.9 LYD-LYS
TECH SPECS BASTIONEN 4.10

LYSPLOT BASTIONEN

Tilmeld dig

nyhedsbrevet