Bastionen Nørrevoldgade 63 5800 Nyborg bastionen@nyborg.dk +45 6531 1313

Historie

Siden 1897 har Nyborg haft en mageløs teaterbygning. Byens borgerforening manglede et sted at forsamles og rejste penge til at få tegnet og bygget ”Industrihotellet”.

Industrihotellet også kaldet Borgerforeningens Hus, Nyborg Teater eller bare ”Industrien”, kom også til at rumme en teatersal, så den gamle byrådssal ikke længere skulle være teaterrum. I generation efter generation har den rummet aktiviteter og fællesskab for både små og store bysbørn.

Bygningen har dog skullet så frygteligt meget igennem, en brand, brugt som hovedsæde af besættelsesmagten under 2. verdenskrig og ramponeret deraf, genopbygning, endnu en brand, omdannelse til jazzklub og diskotek, stor renovering i 2006, overhændet til Nyborg Kommune i november 2014. Omdannelsen til kulturhuset BASTIONEN startede i 2015 og indvielsen fandt sted d. 16. juni 2017.

Bygningen er i høj grad Borger- og Haandværker-foreningens hus, de originale materialer er valgt med omhu, begejstringen lyser ud af byggestilens mange smukke buer, søjler, mosaikker og udskæringer. Under ombygningen til Bastionen har vi prøvet på at genskabe den originale symmetri i bygningen og fremhæve mange af de originale detaljer, som måske er blevet glemt i de sidste årtier.

Teknisk information

Klik her for at hente teknisk information på dansk.

Click here for tech specs in English.Personale

Ansatte

Tue Fabricius

Leder

tff@nyborg.dk

Mads Skovmand

Teknisk serviceleder

mads@nyborg.dk

Lise Teil Berntsen

PR- og billetmedarbejder

libe@nyborg.dk

Caroline Vorstrup Hahn

Eventkoordinator

cavh@nyborg.dk

Marlene Eriksen

Eventkoordinatorelev

meri@nyborg.dk

Bestyrelse/
advisory board

Susanne Blix

Formand, rep. for erhvervslivet

Keld Hansen

rep. for SAMMUS, næstformand

Sonja Marie Jensen

Kultur- og Fritidsudvalget

Anne Dyrhøj

Kultur- og Fritidsudvalget

Dorthe Vithner Holm

Rep. for de frivillige: Bastionen Back Up's

Birgitte Haugbøl

Rep. for Nyborg Teaterforening

Lars Kofoed

Chef i Nyborg Kommune

Anders Richard Pedersen

Musikskoleleder, rep. for Kulturhåndfæstningen

Bastionen
Backups

For at Bastionen overhovedet kan lykkes, så skal der frivillige til – masser af frivillige. Bastionen Back Up’s har flere forskellige opgaveområder: Bar og bespisning, scene og teknik, billet og publikumsservice.

Har du lyst til at bakke op med din hjælp? Udfyld formularen herunder - eller tag en snak med en af Back Up’erne næste gang du er på Bastionen.
Vi holder infomøder for nye interesserede hvert halvår - så når du har udfyldt formularen, er du i vores system og vil blive kontaktet inden næste samling.

Jeg er interesseret i at hjælpe med:

 
 
Husk at udfylde alle felter markeret med *