april, 2021

Kulturmaskot for de yngste 

Ved du at Nyborgs børn har deres helt egen Kulturmaskot? Den er god nok! Nybbe er den gladeste abe i byen, der sammen med sin bedste ven, Regitze, sørger for børneaktiviteter året rundt.

I Nyborg bor en abe, som er meget glad for byens yngste borgere. Hvis du er til et af de mange fantastiske børnearrangementer, vil du højst sandsynligt få Nybbe at se – for han ELSKER kultur! Og hvis du møder ham, kan du være sikker på at få en krammer fra byens blødeste abe.

Er man fra Nyborg, har man måske hørt den abeskøre historie om Kong Hans’ søn, den senere Christian II, der en dag blev bortført af en lille slotsabe, Nybbes tip-tip-olde-abe-far. Slotsaben snuppede den kongelige baby, og fragtede ham helt op på taget af Nyborg Slot!

Da der også dengang var langt ned, hang Nordens historie derfor i nogle minutter i en tynd abehånd. Heldigvis fik en tjenestepige lokket aben tilbage, og fik Christian II ind på slottet igen i god behold.
Nybbes veninde Regitze er rengøringskone på Slottet, biblioteket, musikskolen og Bastionen – og de to er altid klar til at høre musik, se teater og opleve kultur sammen med børn og barnlige sjæle.
Hør Nybbes “Oppe på taget” sang her:

Flere nyheder

januar, 2024

Velkommen til Bastionen i 2024

december, 2023

Vil du være med til at forme Bastionens nye kulturværksteder?

Tilmeld dig

nyhedsbrevet