Bastionen Nørrevoldgade 63 5800 Nyborg bastionen@nyborg.dk +45 6531 1313

The Quiggs

Sange fra Skotland og den vide verden - en aften i folkesangens navn

Dato

9.okt

køb billet

The Quiggs

Sange fra Skotland og den vide verden - en aften i folkesangens navn

“The Quiggs” er en skotsk/dansk duo, der består af ægteparret Stephen og Pernille Quigg. Stephen Quigg er en veletableret folkesanger, der har levet af musikken i over 40 år. Stephen er opvokset på den skotske vestkyst hvor humoristisk sans og traditionel musik kom ind med modermælken. Stephen har i alle årene optrådt solo men indgik desuden i den legendariske skotske folkemusik gruppe “The McCalmans”. Gruppen gæstede Danmark igennem mange år, helt op til bandet’s ophør i 2010. Herefter vedligeholdt Stephen forbindelsen til Danmark og har i de senere år optrådt sammen med sin hustru, Pernille Quigg, som også er folkesanger og sangskriver. Pernille Quigg er, som fornavnet afslører, pæredansk. Hun er opvokset i en lille landsby i det østjydske landskab, hvor de gamle stadig husker en vis sangfugl i naboen’s æbletræ. Siden da begav hun sig først til Irland i musikken’s fodspor og senere hen til Skotland, hvor kærlighed og musik går op i ren harmoni – for det meste ;-)
The Quiggs turnerer hvert år med stor success i Danmark, Tyskland og Holland udover deres koncerter i Skotland. Stephen og Pernille deler en fælles fornemmelse for folkesangen’s tradition, og det symbiotiske sammenspil rækker i den grad ud over scenekanten. Kombinationen af de to stemmer i tæt harmoni i både traditionelle og nyskrevne sange krydret med anekdoter og et strejf af humor har vundet stor ros fra både publikum og arrangører p.g.a. dens afvekslende karakter og mange fine nuancer. En koncert med “The Quiggs” er en chance for at høre folkesang og musik i dens oprindelige form – instinktiv og udtryksfuld, smukke harmonier, og sange der lægger op til publikum’s deltagelse.

“The Quiggs”udgav deres første album sammen “River of Time” i 2015 som modtog fine anmeldelser i pressen. I 2017 udkom deres CD “Seeds I Didn’t Sow”, der blev valgt til ugen’s album i Glasgow’s Celtic Music Radio, og beskrevet i FolkRadio.Uk således: “Uden tvivl et af de bedste folk albums udgivet dette år”.

www.thequiggs.com

køb billet

Dato

9.okt

Tags

Folkemusik, Musik

Koncert start

20:00

Dørene åbner

19:00

Arrangør

Bastionen

Pladser

unummererede

Forsalg

50,- incl. 1 øl/vand

Dørsalg

50,- incl. 1 øl/vand