Bastionen Nørrevoldgade 63 5800 Nyborg bastionen@nyborg.dk +45 6531 1313

Strik i Danmarks Hjerte

Strik i Danmarks hjerte er en strikkefestival beliggende i skønne, historiske Nyborg

Dato

4. jun.

køb billet

Strik i Danmarks Hjerte

Strik i Danmarks hjerte er en strikkefestival beliggende i skønne, historiske Nyborg

Vi har fyldt det smukke kulturhus Bastionen med garn, workshops og glade mennesker. Salen har vi omdannet til en markedsplads for garn og tilbehør. Ud over denne har vi arrrangeret workshops, der kan inspirere både den erfarne strikker og strikkeren der kun lige er begyndt.

Med din adgangsbillet kan du komme og gå i huset i løbet af dagen og der er adgang til byens museum Borgmestergården.

Vil du med på en workshop eller flere, så kig i programmet nedenfor og lad dig inspirere. Der er kun et begrænset antal pladser på vores workshops, så tøv ikke med at melde dig til.

Tag din strikkemakker eller strikkeklub med til en inspirerende dag fyldt med garn, glæde og fællesskab.

Vi glæder os til vi ses i Nyborg!

Team strik i Danmarks hjerte:
Hanne, Nina, Christina, Krista og Camilla

PROGRAM – WORKSHOPS


10.00-13.00
Vithard
• Tag patent på dit strik (erfaren) •
Er det ikke lykkedes dig at få helt styr på det der patent? Så kom med på denne workshop, hvor vi starter helt fra bunden. Du lærer at strikke ensfarvet og tofarvet patent, vi kigger på indtagninger og udtagninger, som udover facon jo er dem, der skaber de smukke mønstre i patent. Får vi tid, kigger vi også på usynlig (italiensk) opslagning og -aflukning.
Deltagerne skal medbringe garn i to farver, ca til pind 4 (helst uld og ikke mohair), samt rundpinde der passer til. Derudover får vi også brug for en stoppenål.
pris 250 kr


13.00-15.00
Asli, Snorlige
• Introduktion til strikkepodcast •
Er du vild med strikkepodcast? Overvejer du selv at gå i gang?
Så har du muligheden for at høre en af Danmarks bedste podcastere fortælle om hendes vej ind i podcastverdenen når Asli Sørup fra ‘Snorlige’ kommer og fortæller i en time. Asli vil komme ind på hvorfor hun podcaster og hvilket udstyr hun benytter. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og blive inspireret til selv at begive sig ud i det dejlige fællesskab.
pris 150 kr


15.00-18.00
Vithard
• Kombineret tofarvet patent og dobbeltstrik (avanceret) •
Er du klar til at løfte patenten til helt nye højder? Så skulle du prøve at kombinere den med dobbeltstrik. Dobbeltstrik i sig selv kan virke tung. Tofarvet patent kan skabe smukke blad- og bølgemotiver. Sammen kan de to teknikker skabe strukturer i strikken der på en gang er delikate og grafiske.
NB! Det er en forudsætning for denne workshop, at du kan strikke tofarvet patent.
Deltagerne skal medbringe garn i to farver, ca til pind 4 (helst uld og ikke mohair), samt rundpinde der passer til. Derudover får vi også brug for en stoppenål.
pris 250 kr


10.00-12.00
Buelund Designs
• Den grønne strikker 2022: garnvalg og bæredygtighed for både nye og erfarne strikkere •

Prøver du at være bæredygtig i dit garnvalg, men har alligevel svært ved at gennemskue forskellen på garnkvaliteter? Louise fra Buelunds Designs og podcaster på “Strik – a hva’ for noget” er nyuddannet purchasing manager med speciale i strik og materialer. Hun fortæller i denne workshop, hvad der gør nogle garner bedre og mere bæredygtige end andre – og hvilken forskel det gør for dit projekt. Louise Buelunds designs tæller bl.a. den flotte Vigga sweater (gratis download påmayflower.dk), og hun fortæller i workshoppen også om sin designproces og om de mange muligheder, hun ser i strik. Du kan hyggestrikke, mens du lytter, og bagefter er der tid til spørgsmål.
pris 250 kr


13.00-15.00
Elk Market Yarn
• Top-down strik og hulmønstre/lace (begyndere og øvede) •

Er du endnu ikke fortrolig med at strikke oppefra-og-ned, eller vil du lære at strikke hulmønstre (lace)? Lotta Löthgren fra svenske Elk Market Yarn vil ud fra sin opskrift “Fireflies” undervise i begge teknikker i denne workshop. Er du allerede fortrolig med begge dele, har du muligheden for at komme rigtigt i gang, da Lotta udleverer opskriften til deltagerne. Det er også muligt at købe kit med Lottas eget Elk Market Yarn til sommerblusen. Medbring pinde 4 og 5 samt garn/restegarn til at swatche. Workshoppen er på nordisk, opskriften på engelsk/svensk. .
pris 250 kr 


15.00-17.00
Elsebeth Judith
• Djævlen i detaljen (øvede) •

I denne workshop tager designeren Elsebeth Judith os igennem de spændende teknikker og tilpasningsmuligheder som sweateren “Vilvære” gemmer bag sit enkle ydre og som er med til at gøre den karakteristisk for de tanker, Elsebeth Judith gør sig om både pasform og detaljer i godt design. Danske Elsebeth Judith nyder bred anerkendelse i udlandet for sine velskrevne opskrifter, og “Vilvære” er resultatet af et internationalt samarbejde, der satte fokus på brystkræft. Workshoppen indeholder opskrift, så medbring garn/restegarn til at swatche på pinde 5,5 og 6,5.
pris 250 kr


10.00-12.00 og 15.00-17.00
Hesselstrik // Hanne Kær Pedersen
• Oplev plantefarvning med Hesselstrik •
I denne workshop får du en indføring i grundprincipperne i plantefarvning og går fra kurset med dit eget unikke garn og en opskrift på mit Engblommetørklæde.
Vi farver med planter i sæson på en blød pelsuldssingle og et mini-fed af merino/silke. Mens vi nyder duftene og farverne fra gryderne, er der tid til at snakke om teknikkerne i sjalet og til lidt hyggestrik. Du skal ikke medbringe noget, men være klædt efter vejret, da vi er udenfor og står op meget af tiden. Afhængig af plads i gryderne kan du købe ekstra garn at farve på. (Pelsuld 130 kr, mini-fed 35kr).
pris 550 kr.


10.00-12.00
Birk
• Lær håndfarvning med syrefarver •
Sammen med Christina Birk kan du farve 2 fed Soft Sock-garn til et Crocus Cowl designet af Nina Berg.
Du får opskrift, de to fed garn, samt basisundervisning i syrefarvning i gryde. Alt udstyr står Birk og Berg for, så du skal ikke medbringe noget. Imens vi farver er der rig mulighed for strikke-og sludrepauser. Hvis du har mod på at farve mere end de to fed kan ekstra fed tilkøbes for 95 kr. pr. fed.
pris 550 kr


13.00-15.00
Nyborg Museum
• Historisk byvandring •
Få en god omgang frisk luft, så du er klar til endnu mere strik. 1 times guidet byvandring i Nyborg by. Turen går forbi historiske huse og steder. Starter og slutter ved Bastionen.
pris 50 kr

køb billet

Dato

4. jun.

Tags

Event, Strik

Koncert start

kl. 10.00-18.00

Dørene åbner

kl. 10.00

Arrangør

Strik i Danmarks

Pladser

Ståpladser og unummererede siddepladser

Forsalg

50,- inkl. gebyr

Dørsalg

100,- inkl. gebyr