Økokunst

Økokunst

Naturen Kalder

Hvordan hekseri og kunst taler med naturen

Hvad indeholder dagen?

3 timers oplæg og workshop, med en introduktion til moderne heksepraksis og kunst-processer, en VR oplevelse og filminstallation, hvor du oplever Alfio Bonannos værk Insektskoven, som var du en hund, insekt, fugl eller menneske. Du hører om hekse-ritualer der følger årets gang og måder at tale med træer på.

Hvem er det for?

Alle nysgerrige på kunst og hekseri samt på VR og filmiske oplevelser. Gerne familier med tweenere og teenagere.

Hvordan kan hekseri og kunst give os nærhed og forbindelse til naturen?

Afstanden mellem mennesket og naturen er blevet større. De færreste af os lever i dag af naturen og mange af os ser kun os selv som en del af naturen i fritiden, når vi vandrer eller ligger i shelter. Vi er en del af de økologiske kredsløb, og vi er dybt afhængige af naturen, vi lever af træerne og planternes ånde og de lever igen af vores udånding. I disse år oplever vi konsekvenserne af mennesket udnyttelse af naturen, såsom oversvømmelser og global opvarmning. For at se naturen som en del af os, må vi lære at forstå den. Vi kan lære det gennem naturvidenskab, men vi kan også lære at opleve og møde naturen gennem en mere intuitiv tilgang. Det kan kunst og hekseri lære os, ved en sanselig fordybelse i vores omgivelser.

Alfio Bonanno, den internationalt anerkendte sicilianske kunstner, arbejder med landart. Han laver forgængelig, stedsspecifik kunst i naturen, med naturmaterialer. Bonanno arbejder med at integrere sine kunstværker i de økosystemer, han laver dem i. Denne aften ser vi især på hans værk, Insektskoven, der findes på Amager Fælled, og som i dagens anledning kan opleves på et 6 meter langt og 2 meter højt filmisk værk, der viser Insektskoven set fra et menneskes, en hunds, et insekts og en fugls perspektiv, samt i en version i VR. Vi fortæller om de tanker og ideer, der ligger bag, og om hvordan Bonanno sanser træ og sten, når han skaber. Da Bonanno ikke selv har mulighed for at være til stede, beskrives hans værk af hans mangeårige samarbejdspartner, kunsthistoriker og museumsdirektør på Museum Jorn, Christian Kortegaard Madsen.

Hekse findes i dag, de sanker og laver amuletter og ritualer ved årstidernes skiften, der forbinder dem med naturen. Vi skal høre om, hvordan en heks taler med træer hen over årshjulet og hvordan et jævndøgnsritual, der markerer overgangen fra vinter til forår, blev udført i februar i år i en dansk heksegruppe.

Asta Wellejus, antropolog og digital instruktør, har de seneste tre år studeret danske hekse og er selv blevet praktiserende heks. Hun fortæller, hvordan heksene træner deres sanser til at kommunikere med naturen gennem at tale med træer, ved at sanke og ved at følge årstidernes rytme i deres liv. Hun kalder det at leve i ”det dybe åndedræt”. Hun tager en heksepraksis med, der kan afprøves på aftenen.
Dørene åbnes en halv time før arrangementet og en time efter, så man kan ankomme og tage af sted i ro og se film/VR før og efter. Du er velkommen til at tage dit favorit tæppe/ yogamåtte/pude med.

Projektet er støttet af Kulturregion Fyn. Film og VR er støttet af Kulturregion Fyn, Kulturministeriet, Øernes Kunstfond og Zentropa. Film og VR er produceret af Die Asta Experience og Immersive Stories i samarbejde med Alfio Bonanno og Christian Kortegaard Madsen. Filminstallationen og VR havde premiere på Johannes Larsen museet, i en retrospektiv udstilling om Alfio Bonanno.

Dato

12. december

Tidspunkt

Kl. 18.00

Baren åbner

Kl. 17.30

Forsalg

50,- inkl. gebyr

Dørsalg

50,- inkl. gebyr

Pladser

Unummerede siddepladser

Varighed

3 timer

Arrangør

Die Asta Experience

Lignende arrangementer

Dit besøg

Du kan se på din billet hvornår arrangementet starter. Vi åbner typisk dørene til salen 20-30 minutter inden da. Bastionens bar og caféområde åbner en time før arrangementet starter.

Vi anbefaler at du kommer i god tid, da der kan være travlt ved billetsalg- og kontrol samt i bar og garderobe ved store arrangementer.

Kommer du for sent til et arrangement kan vi ikke garantere at du kan komme ind i salen før en evt. pause. Dine billetter refunderes ikke.

Du kan se på din billet hvornår arrangementet starter. Vi åbner typisk dørene til salen 20-30 minutter inden da. Bastionens bar og caféområde åbner en time før arrangementet starter.

Vi anbefaler at du kommer i god tid, da der kan være travlt ved billetsalg- og kontrol samt i bar og garderobe ved store arrangementer.

Kommer du for sent til et arrangement kan vi ikke garantere at du kan komme ind i salen før en evt. pause. Dine billetter refunderes ikke.

Du kan parkere gratis på begge sider af Bastionen. Derudover er det også muligt at parkere overfor Bastionen på hjørnet af Nørrevoldgade og Nybrogade.

Der er desuden kun 500 meter til Banegårdens og Cirkuspladsens mange P-pladser.

Se kort med P-pladser nær Bastionen HER

Du finder garderoben i Havestuen til højre for hovedindgangen.

Køber du billetter til Bastionens egne arrangementer vil garderobetilbuddet være med i prisen. 

Alt efter arrangement vil det enten være ubemandet eller bemandet garderobe. Garderoben vil være aflåst under arrangementet undtagen i en evt. pause. Har du brug for at hente noget i garderoben under et arrangement, kan du kontakte personalet, så kan de hjælpe dig.

Du er også velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen, med mindre andet er angivet ved det enkelte arrangement.

Andre regler gør sig gældende ved arrangementer, hvor Bastionen ikke er arrangør (se arrangør unde de enkelte events)

Har du billet til et unummereret arrangement finder du blot en plads i salen, når dørene til salen bliver åbnet. Det samme gælder for arrangementer med ståpladser.

Har du billet til et nummereret arrangement, er det en god idé at tjekke række- og sædenumrene på billetten hjemmefra, så du ved om du skal sidde på gulv, tribune eller balkon. Er du i tvivl om hvor du skal sidde, er du velkommen til at spørge personalet om hjælp.

Har du købt snacks og/eller drikkevarer i Bastionens café er du velkommen til at tage det med ind i salen, så du kan nyde det under arrangementet.

I foråret 2024 afprøver Bastionen et nyt koncept, hvor vi åbner op for caféen og baren halvanden time før showstart, og så vil det være muligt at medbringe madpakker eller take-away og nyde dette inden arrangementet.

Drikkelse må ikke medbringes, til gengæld vil baren være åben, så du kan forsyne dig med drikkelse her.

Maden må nydes i caféen og ikke medbringes ind i salen. Vi stiller service klar, hvis du får brug for dette.

Har du spørgsmål, så kontakt os på bastionen@nyborg.dk

Det er ikke altid, at der er indlagt pause i et arrangement. Såfremt der er pause i arrangementet, varer den typisk 15-20 minutter.

På P-pladsen ved voldgraven, har vi to handicap p-pladser. Fra p-pladsen kan du komme ind i huset via rampe. I foyeren er der et handicaptoilet samt elevator til 1. og 2. sal.

Vi har et begrænset antal kørestolspladser, som kun kan bestilles via mail eller telefon. Kontakt os på bastionen@nyborg.dk eller tlf. 6531 1313 (tirsdag-fredag kl. 10.00-12.00).

Ledsagerbilletter kan hentes gratis til alle Bastionens egne arrangementer. En ledsagerbillet er KUN gyldig ved fremvisning af gyldigt ledsagerkort.

Vær opmærksom på at ledsagerbilletter kun er adgangsgivende, og ikke inkluderer evt. drinksbilletter, goodiebags eller lignende, som standardbilletten i visse tilfælde inkluderer.

Har du behov for andre særlige hensyn, er du velkommen til at kontakte os på bastionen@nyborg.dk, så vi kan være behjælpelige.

Tilmeld dig

nyhedsbrevet