Bastionen Nørrevoldgade 63 5800 Nyborg bastionen@nyborg.dk +45 6531 1313

Mød forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky

Mød den prisvindende forfatter, sprogofficer og foredragsholder Anne-Cathrine Riebnitzsky, som står bag bestselleren ”Smaragdsliberen”

Dato

24. sep.

køb billet

Mød forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky

Mød den prisvindende forfatter, sprogofficer og foredragsholder Anne-Cathrine Riebnitzsky, som står bag bestselleren ”Smaragdsliberen”

Anne-Cathrine Riebnitzsky blev født i 1974 i Svendborg. Hendes liv og karriere har været stærkt præget af mødet mellem to vidt forskellige verdner, da hun både er uddannet forfatter fra forfatterskolen i 1998 og uddannet sprogofficer i russisk ved hæren i 2003. Dette er hendes prisvindende debutroman ”Den stjålne vej” fra 2012 et godt eksempel på, da den blev til på baggrund af mødet med en række afghanske kvinder under hendes udsending til Afghanistan i 2007.

Efterfølgende har Riebnitzsky udgivet flere anmelderroste romaner og modtaget en af Danmarks fineste litterære priser, De Gyldne Laurbær, for sin anden roman, ”Forbandede yngel” (2013), hvor Riebnitzsky hentede inspiration fra sin egen barndom, der var præget af forældrenes mangel på forståelse, medfølelse og overskud.

Riebnitzskys stil er hverdagsrealistisk og hendes karakterer er som oftest socialt udstødte eller udsatte individer, der ofte har rod i Riebnitzskys møder med virkelige personer. Vold mod børn og kvinder, omsorgssvigt og voldtægter er centrale tematikker i hendes forfatterskab.

Udover sit forfatterskab er Anne-Cathrine Riebnitzsky specielt kendt som kvinden med fokus på undertrykte kvinder i den krigshærgede Helmand-provins, hvor hun har gjort et fantastisk arbejde for den demokratiske udvikling.

Riebnitzskys seneste roman ”Smaragdsliberen” (2018), som vil være særligt i fokus til forfattermødet i Nyborg, er blevet solgt i mange eksemplarer og rost til skyerne af både anmeldere og læsere over hele landet. Det er en stærk og poetisk roman om venskaber på tværs af religion, kærlighed og fald og om at vælge livet til i en verden med krig og terror.

køb billet

Dato

24. sep.

Tags

Foredrag, Forfatterforedrag

Koncert start

19.00-21.00

Dørene åbner

18.00

Arrangør

Nyborg Bibliotek

Pladser

Unummererede siddepladser

Forsalg

90,-

Dørsalg

90,-