Bastionen Nørrevoldgade 63 5800 Nyborg info@bastionen-nyborg.dk +45 65 31 13 13

Lied Søndag

Oplev pianisten Charlotte Thaning og sopranen Kristine Becker Lund til Lied Søndag på Bastionen

Dato

3. feb.

køb billet

Lied Søndag

Oplev pianisten Charlotte Thaning og sopranen Kristine Becker Lund til Lied Søndag på Bastionen

Charlotte Thaning og Kristine Becker Lund har sammensat et nyt og spændende liedprogram, som hedder “Fra Sieben frühe til Vier letzte – en verden i opbrud”.

Programmet, som er inspireret af 100 året for slutningen af 1. verdenskrig, afspejler perioden, fra Alban Berg skrev “Sieben frühe Lieder”, til Richard Strauß skrev “Vier letzte Lieder”. Det var den tid, hvor tonaliteten og traditionen brød sammen, og nye udtryk opstod i europæisk musik. Ideen er, at vi med Bergs og Strauss’ hovedværker som ramme laver en slags Europa-tour de force med lieder fra komponister i alle de primært berørte lande i tiden omkring første og anden Verdenskrig.

Undervejs fortæller vi om komponisterne og de udvalgte lieder – og om den tid, de blev til i. Vores håb er, at publikum dermed oplever det sammenbrud af tonalitet, der for mange kan virke uforståeligt, som meningsfuldt og smukt, og får åbnet deres ører endnu mere for den fantastiske musik, der blev skabt i Europas opbrudstid”

Kristine Becker Lund er Nyborg-pige og uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium samt Opera-Akademiet ved Det Kongelige Teater. Hun har en omfattende karriere som opera- og liedsanger i både ind- og udland, ligesom hun har været med som solist på Dronningens statsbesøg i Sydkorea.
Hun har i de seneste år desuden været sang- og korinstruktør på Nyborg Voldspils sommer- og vinterforestillinger.

Pianisten Charlotte Thaning er Uddannet fra Det fynske Musikkonservatorium og fra Det Kgl danske Musikkonservatorium hos Rosalind Bevan og Amalie Malling. Hun er en særdeles efterspurgt kammermusiker og akkompagnetør og har optrådt ved utallige koncerter i Danmark og udlandet, herunder USA, Japan og Australien. Kendt som pianist i Eskær Trioen, der helt tilbage i 1996 vandt P2 Musiks Kammermusikkonkurrence. Siden 2007 har hun været ansat ved Det Kgl danske Musikkonservatorium.

køb billet

Dato

3. feb.

Tags

Musik

Koncert start

15.00

Dørene åbner

14.00

Arrangør

Bastionen

Pladser

Unummererede siddepladser

Forsalg

100,-

Dørsalg

125,-