Bastionen Nørrevoldgade 63 5800 Nyborg info@bastionen-nyborg.dk +45 65 31 13 13

King Lear

Det knaser i kongeriget

Dato

26. mar.

køb billet

King Lear

Det knaser i kongeriget

Søskendejalousi. Løgne. Magtbegær. Halve og hele kongeriger. Vanvid. Intriger. Borgerkrig. Shakespeares udødelige klassiker King Lear har nok dramatisk gods til at tippe en guldtung tronstol eller to.

I Teatret Møllens nyfortolkning af den gammelkendte tragedie udspiller dramaet sig i en særligt vovet version: Kun to skuespillere besætter samtlige roller – far, kongedøtre og en klovneklædt hofnar, der med skadefro mine kommenterer moralsk ret og vrang undervejs i en fortælling om altfortærende magtbegær og kærlighedens sande væsen.

Tredobbelt kærlighedserklæring: Shakespeares fortælling om den aldrende King Lear er antageligt skrevet mellem 1603 og 1606. Stykket er baseret på sagnet om Kong Lear af Britannien, en før-romersk keltisk sagnkonge. I Shakespeares udgave finder tragedien sin begyndelse, da den hovmodige konge skal fordele riget mellem sine tre døtre. Hvordan skal han afgøre, hvad de hver især har fortjent?

Løsningen bliver, at hver af døtrene skal overbevise kongen om, at lige netop hun elsker og agter faderen allerhøjest. Men kan kærlighed vejes? Og hvad trækker i så fald vægtskålen mest til jorden: ord eller handling? Alle tre døtre erklærer deres kærlighed, men ikke alle på samme måde. Og to af dem lyver.

køb billet

Dato

26. mar.

Tags

Teater

Koncert start

19.30

Dørene åbner

18.30

Arrangør

Bastionen

Pladser

Unummererede siddepladser

Forsalg

75,- / 150,-

Dørsalg

100,- / 175,-