Bastionen Nørrevoldgade 63 5800 Nyborg bastionen@nyborg.dk +45 6531 1313

Forfattermøde m. Mich Vraa og Jesper Bugge Kold

Mød forfatterne af romanen ”Pigen fra det store hvide skib”

Dato

13. okt

køb billet

Forfattermøde m. Mich Vraa og Jesper Bugge Kold

Mød forfatterne af romanen ”Pigen fra det store hvide skib”

Kom til en enestående aften i selskab med de anmelderroste, fynske forfattere Mich Vraa og Jesper Bugge Kold, der har slået pjalterne sammen og skrevet romanen ”Pigen fra det store hvide skib”, som udkom i begyndelsen af 2021.

Kom med ned i maskinrummet
Du har måske hørt om det legendariske hospitalsskib Jutlandia, men ved du også, hvad der gemmer sig bag historien? Det kan du blive meget klogere på til dette forfattermøde, hvor Vraa og Kold vil fortælle om Jutlandias forvandling fra passagerskib til nationalsymbol, om de ombordværende læger, sygeplejersker og sømænd, om romanens tilblivelse og meget, meget mere.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål til forfatterne og få svar på lige præcis det, der ligger dig på sinde.

Pigen fra det store hvide skib
Med forfatterne Jesper Bugge Kold og Mich Vraas nye roman ”Pigen fra det store hvide skib” kommer du helt tæt på – ja nærmest med ombord på Jutlandia og hele vejen til Korea.

Vi følger den unge sygeplejerske Molly, som i 1951 tager med hospitalsskibet Jutlandia til Korea af både humanitære og private grunde.

Romanen udforsker hverdagen på skibet, mødet med krigen og fokuserer samtidig på de civile ofre, der altid er taberne i en krig.

Den alsidige forfatter Mich Vraa
Vraa (f. 1954) er uddannet journalist og har siden debuten med ”Papegøjejagt” i 1982 udgivet en lang række bøger inden for en bred vifte af genrer. I 1995 sagde han journalistjobbet op for at blive fuldtidsforfatter og –oversætter, og i 2016 fik han det helt store gennembrud med ”Haabet” samt de to efterfølgere ”Peters kærlighed” og ”Faith” – en serie om slaveriet på De Dansk Vestindiske Øer. I 2020 udkom han med ”Vaniljehuset”, der foregår i Odense anno 1929, mens han nu er aktuel sammen med forfatter Jesper Bugge Kold.

Bibliotekar og forfatter Jesper Bugge Kold
Kold (f. 1972) arbejder til daglig som webredaktør, IT-udvikler og bibliotekar ved Svendborg Bibliotek, men henover de seneste år har han i høj grad også slået sig fast som en anmelderrost forfatter af især historiske romaner. Han debuterede i 2014 med romanen ”Vintermænd”, for hvilken han var nomineret til Bogforums Debutantpris. Bogen blev rost for sit anderledes tag på 2. verdenskrig, der i bogen skildres fra et tysk perspektiv. Senere har han skrevet romanerne ”Land i datid” (2016) om DDR og STASI, ”Krigsturisten” (2018) om en mand i livskrise og ”Tiden før døden” (2018) om 2. verdenskrig.

Det online billetsalg lukker en time før arrangementets start, men det er muligt at købe billet i døren med MobilePay.

køb billet

Dato

13. okt

Tags

Foredrag,

Koncert start

19:00

Dørene åbner

18:30

Arrangør

Nyborg Bibliotek & Højskoleforeningen for Nyborg og Omegn

Pladser

Unummererede siddepladser

Forsalg

90,-

Dørsalg

90,-