Som følge af Covid-19 er Bastionen foreløbigt lukket til og med 05.05.21

Bastionen Nørrevoldgade 63 5800 Nyborg bastionen@nyborg.dk +45 6531 1313

Foredrag om David Bowie

Ziggy Stardust til Nyborg v/ Jan Poulsen

Dato

26. maj

Køb billet

Foredrag om David Bowie

Ziggy Stardust til Nyborg v/ Jan Poulsen

David Bowies uventede død i januar 2016 sendte chokbølger igennem millioner af mennesker verden over. Dette fyrtårn i moderne kultur er nu slukket for evigt, men hans værk lever videre.

Han var en af de største personligheder i det 21. århundrede. Som hjørnesten i rockhistorien var David Bowie helt frem til sine to sidste værker, lp’en Blackstar og musicalen Lazarus, konstant søgende og udfordrende; ofte kopieret, sjældent overgået. Han udgav musik i seks årtier, men bevægede sig oftest i sin egen tid uden for tiden. Musikken var hans hjemmebane, men han påvirkede mange andre kunstneriske retninger. Han var et forbillede, et stilikon og en moderne far, og han appellerer stadig til både unge og ældre over alt. Ja, her små fem år efter hans død er interessen for ham større end nogensinde.

David Bowie var også en sand mester i at opfinde og ’spille’ roller, og hans første alter ego var Ziggy Stardust, som han introducerede i 1972 og aflivede året efter.

Forfatteren Jan Poulsen vil i sit foredrag om Bowie især dykke ned i denne særlige periode af tusindkunstnerens liv og bl.a stille spørgsmålene.

Hvem var Ziggy Stardust?
Hvorfor hed han, som han gjorde?
Hvor kom navnet fra?
Hvad ville Bowie med figuren?
Du får svarene og meget mere ved foredraget, hvor der også vil blive spillet relevant – og overraskende – musik fra perioden.
Det sker på Bastionen onsdag den 10. februar 2021.

Jan Poulsen mødte David Bowie flere gange og har udgivet bogen ’David Bowie. Starman 1947-2016’, foruden en række bøger om bl.a. Sort Sol, Eik Skaløe, Dizzy Mizz Lizzy og senest en om Iggy Pop.

Køb billet

Dato

26. maj

Tags

Foredrag

Koncert start

19:30

Dørene åbner

18:30

Arrangør

Bastionen

Pladser

Unummererede siddepladser

Forsalg

75,-

Dørsalg

100,-