Bastionen Nørrevoldgade 63 5800 Nyborg bastionen@nyborg.dk +45 6531 1313

Et Dukkehjem

Oplev Henrik Ibsens klassiker om at tage det nødvendige opgør og friheden til at være et selvstændigt menneske

Dato

23. okt.

køb billet

Et Dukkehjem

Oplev Henrik Ibsens klassiker om at tage det nødvendige opgør og friheden til at være et selvstændigt menneske

Henrik Ibsens kontroversielle mesterværk havde premiere i København i 1879. I dag er fortællingen om Nora fortsat ikonisk for alle menneskers længsel efter friheden til at bestemme over eget liv og skæbne.

Nora er gift med Helmer, der snart tiltræder sin nye stilling som bankdirektør. Han står overfor at træde op på karrierens og dermed samfundets øverste trin, og han tager Nora med sig. Men Nora har en hemmelighed, der kan knuse Helmers drømme om ære og agtelse. Da det virkelig brænder på og hemmelighederne afsløres, er Helmer ikke villig til at ofre sig for Nora. Hun må indse, at deres kærlighed kun har været en leg, at hun aldrig har levet sit eget liv, og til slut må tage skæbnen i egne hænder.

140 år efter fortæller dramaet os stadig, hvor svært det er at være menneske og stole på den, man elsker. Eller tror man elsker. For Nora tror, hun elsker Helmer. Hun må dog indse, at hun slet ikke ved, hvad det vil sige at elske endsige at være et menneske.

Henrik Ibsen satte spørgsmålstegn ved relationen mellem sin tids fastlåste kønsroller. Han konfronterede publikum med de illusioner mennesket sætter op for sig selv. Og det gør han til stadighed. Et dukkehjem er en forestilling om de krav et moderne menneske stiller til kærlighed og lidenskab, sandhed og frihed, og om en kvinde der bliver til et menneske med al den lidelse og tvivl, det også medfører.

Varighed: ca. 2 timer

køb billet

Dato

23. okt.

Tags

Teater

Koncert start

19.30

Dørene åbner

18.30

Arrangør

Nyborg Teaterforening

Pladser

Nummererede siddepladser

Forsalg

Medlemmer: fra 160,- Ikke medlem: fra 210,-

Dørsalg

-