Bastionen Nørrevoldgade 63 5800 Nyborg info@bastionen-nyborg.dk +45 65 31 13 13

Emil fra Lønneberg

Nyborg Teaterforening & Nyborg Bibliotek præsenterer Emil fra Lønneberg

Dato

1. feb.

køb billet

Emil fra Lønneberg

Nyborg Teaterforening & Nyborg Bibliotek præsenterer Emil fra Lønneberg

”EEEEMIL”, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted. ”Jeg gjorde det bare af godhed”, siger Emil, men det har far lidt svært ved at forstå, som han står dér med musefælden på storetåen. Emil er fuld af gode ideer – men det ender tit galt, og så må han en tur på værkstedet for at sidde og tænke lidt over sine gale streger, mens han snitter træmænd. Næsten 100 træmænd er det efterhånden blevet til.

Malkepigen Line er overbevist om, at Emil ender i helvede. Men Emils bedste ven, gårdskarlen Alfred og lillesøster Ida, synes begge, at Emil er god nok, præcis som han er. Og selvom mor Alma vrider sine hænder i fortvivlelse over Emils uheldige hittepåsomhed, så aner hun en kommende sognerådsformand i sin kærlige og kloge søn.

I Folketeatrets nye version af Emil fra Lønneberger der gang i teaterlegen, når Emils hoved sidder fast i suppeterrinen; når Ida hejses op i flagstangen; når Kommandusen falder i Emils ulvefælde; når Emil holder gilde for sognets fattiglemmer, og når vi møder Tyttebær-Maja, Tumbe-Jokum, Bette-Rikke og alle de andre vidunderlige figurer fra Astrid Lindgrens fortælling om en skarnsknægt med hjertet på rette sted.

I Lønneberg holdes der både sommer- og vinterfest i denne teaterudgave, som byder på et gensyn med nogle af de mest uforglemmelige skarnsstreger, sat ind i en legende og musikalsk ramme. Georg Riedels musik fra filmene om Emil er lagt i hænderne på et hold instrumentspillende skuespillere under ledelse af den musikalske troldmand Anders Ortman, der også skabte det musikalske univers til Folketeatrets Ronja Røverdatter, Mio, Min Mioog Peter Pan.

I rollen som Emil ses Michael Slebsager, som ude i landet snart kan opleves som Peter Pan.

FORFATTER: Astrid Lindgren
OVERSÆTTELSE OG BEARBEJDELSE: Ninette Mulvad
INSTRUKTION: Leiv Arne Kjøllmoen
SCENOGRAFI: Nadia Nabil
KAPELMESTER: Anders Ortman – sidder på scenen
MEDVIRKENDE: Michael Slebsager, Peder Holm Johansen, Jesper Riefensthal, Tine Gotthelf, Morten Bo Koch, Sofie Alhøj m.fl.

køb billet

Dato

1. feb.

Tags

Børn, musical, Musik, Teater

Koncert start

18.00

Dørene åbner

17.00

Arrangør

Nyborg Teaterforening & Nyborg Bibliotek

Pladser

Nummererede siddepladser

Forsalg

195,-

Dørsalg

-