Bastionen
Nørrevoldgade 63
5800 Nyborg

info@bastionen-nyborg.dk
+45 65 31 13 13

Historie

Siden 1897 har Nyborg haft en mageløs teaterbygning. Byens borgerforening manglede et sted at forsamles og rejste penge til at få tegnet og bygget ”Industrihotellet”. Også kaldet Borgerforeningens Hus, Nyborg Teater eller bare ”Industrien”. I generation efter generation har den rummet aktiviteter og fællesskab for både små og store bysbørn.

Bygningen har dog skullet så frygteligt meget igennem, en brand, brugt som hovedsæde af besættelsesmagten under 2. verdenskrig og ramponeret deraf, genopbygning, endnu en brand, omdannelse til jazzklub og diskotek, stor renovering i 2006, overhændet til Nyborg Kommune i november 2014. Omdannelsen til kulturhuset BASTIONEN startede i 2015 og ombygningen forventes færdig i løbet af 2017.

Bygningen er i høj grad Borger- og Haandværker-foreningens hus, de originale materialer er valgt med omhu, begejstringen lyser ud af byggestilens mange smukke buer, søjler, mosaikker og udskæringer. Under ombygningen til Bastionen prøver vi på at genskabe symmetri i bygningen og fremhæve mange af de originale detaljer som måske er blevet glemt i de sidste årtier

Personale

Ansatte

Tue Fabricius

Leder

tff@nyborg.dk

Sofie Rådberg Andersen

Kulturmedarbejder: ansvar for frivillige, lokalebooking og bogføring

sran@nyborg.dk

Michael Frank

Teknisk servicemedarbejder

michael@bastionen-nyborg.dk

Simon Jørgensen

Tekniker

simon@bastionen-nyborg.dk

Frivillige/
styregruppe

Suzette Frovin

Borger

Jesper Nielsen

Nyborg Ungdomsskole

Jannie Rasmussen

Frivillighedskonsulent

Hans-Christian Dahl

Nyborg Fugleskydningsselskab

Keld Hansen

SAMMUS

Lars Andersen

Kultur og Fritid

Niels Høirup

Borger

Kjeld Nielsen

Nyborg Borger og Håndværkerforening

Ole Wind Bertelsen

Muzirkus

Signe Hofstedt Klastrup

Teatergruppen Fidus

Lisbeth Jørgensen

Højskoleforeningen

Katrine Nøhr

Borger

Bastionen
Backups

For at Bastionen overhovedet kan lykkes, så skal der frivillige til – masser af frivillige. Bastionen Back Up’s har flere forskellige opgaveområder: Bar og bespisning, scene og teknik, billet og publikumsservice, Børnecrew.

Har du lyst til at bakke op med din hjælp? Skriv en mail til: sran@nyborg.dk - eller tag en snak med en af back Up’erne næste gang du er på Bastionen.

Jeg er interesseret i at hjælpe med:

 
 
Husk at udfylde alle felter markeret med *