Bastionen
Nørrevoldgade 63
5800 Nyborg

info@bastionen-nyborg.dk
+45 65 31 13 13

Dangers of The Sea + support

Når Dangers of The Sea slår tonerne an i Bastionen, er det med optrædener på bl.a. Roskilde Festival og SPOT samt flere anmelderroser i baggagen.

Dato

20. Apr. 2018

Dangers of The Sea + support

Når Dangers of The Sea slår tonerne an i Bastionen, er det med optrædener på bl.a. Roskilde Festival og SPOT samt flere anmelderroser i baggagen.

Andreas Bay Estrup, som er bandets forsanger og ophavsmand til sangene, har en baggrund som jazztrommeslager med fine eksamensbeviser fra konservatorier herhjemme og i udlandet, og havde egentligt tænkt sig at blive bag sit trommesæt. I smug havde han dog gået og puslet om en stak sange. Sangene var
oprindeligt kun tænkt til skrivebordsskuffen og var en måde at
få afløb for de melodier, der blev
ved med at rumstere i Andreas’ baghoved. Gradvist opstod der dog et
behov for at komme ud med dette udtryk, og lysten til at skabe et
stærkt fællesskab voksede. Der
skulle en god del overvindelse og gentagende opfordringer fra musikervenner til, før Andreas
tog mod til sig og samlede det, der skulle blive til DANGERS OF THE SEA.
De første spæde skridt blev taget i sommeren 2010, hvor Andreas sendte demoer rundt
til en lille håndfuld gode venner og venners venner fra musikermiljøet i København, alle med baggrund i forskellige bands, hvilket endte i konstellationen:

Jess Jensen (keys) fra Saybia

Mike Juel Taagehøj (bas) fra Slaraffenland

Frederik Teige (guitar) far Efterklang

Rasmus Jusjong (trommer) fra Folkeklubben

I starten af 2011 blev DANGERS OF THE SEA udtaget til P3s ‘Karrierekanonen’, og selvom bandet ikke kom i finalen, gav det motivation og en stor lyst til at komme videre ud med musikken.
“Vi blev virkeligt glade og overraskede over den opmærksomhed, der hurtigt blev tildelt vores lille band. I flere medier blev vi kaldt “supergruppe” og lignende, og den havde vi egentligt ikke set komme. Man føler sig ikke specielt super, når man står og slæber tungt udstyr sent om natten til halvdårligt betalte koncerter. Men det var fantastisk fedt at spille en masse jobs og opleve bandet udvikle sig og blive mere og mere sammentømret. Pludselig blev vi så booket til Roskilde Festival 2012, hvilket også tog røven på os fuldstændigt.”

Bandets lydbillede er præget af den håndspillede og organiske tilgang, som bandet sværger til, og de flerstemmige korvokaler og akustiske guitarer er et gennemgående træk. Det er ikke svært at finde referencer til slut-60ernes og start-70ernes folkrock-scene med navne som Neil Young som største inspiration, men DANGERS OF THE SEA er helt deres egne.

Dato

20. Apr. 2018

Tags

Folkrock, Indie, Pop, Musik

Koncert start

20:00

Dørene åbner

19:00

Arrangør

Bastionen

Pladser

Sidde og ståpladser

Forsalg

120 kr

Dørsalg

145 kr